Államot szervezett a férfi a kislányának

2014.07.14. 17:32

Egyiptom és Szudán határán van egy 2072 négyzetkilométeres, sivatagos terület, amire egyik állam sem nyújtotta be eddig az igényét a Telegraph szerint. Egy virginiai apuka ezért lecsapott a lehetőségre, elutazott a Bir Tevil nevű régióba júniusban azért, hogy bejelentes igényét a területre. Jeremiah Heaton azért tette mindezt, mert megígérte korábban a hétéves lányának, hogy egyszer igazi hercegnő lehet. Miután a férfi megszerezte az országot, csináltatott egy nagy zászlót meg egy koronát a kislánynak, és megkérte a rokonságot, mostantól mindenki szólítsa a lányát Emily hercegnőnek.

A férfi több e-mailben is érdeklődött a terület hovatartozása felől korábban, de nem kapott igazi választ, úgyhogy elment, és kitűzte a zászlaját. Elmondta, a terület lakossága gyakorlatilag nulla, néhány beduin néha áthalad erre. A férfi földrajzilag helyesen az Észak-szudáni Királyság nevet adta a területnek, a hercegnő pedig már ki is jelentette, szeretné ha országában minden gyereknek jutna ennivaló. Apja komolyan beszélt a gyerekeivel a kérdésről, vagyis arról, mennyire nagy errefelé a nyomor.

A férfi terve, hogy hamarosan a szomszédos Egyiptomhoz és Szudánhoz fordul azzal, hogy ismerjék el királyságát szuverén államként. Persze a nemzetközi jogász szerint ez kevés lenne, a többi afrikai országnak is így kéne tennie, de persze a csúcs, ha az ENSZ is rábólint a dologra. Persze Heaton optimista, szerinte el fognak fogadni egy olyan államot, aminek célja segíteni az embereken.