Egy kecskeméti kft.-nél dolgozó férfi fizetésosztáskor elkerekedett szemmel nézte bankszámlája egyenlegét: cége ugyanis 5,9 millió forintot utalt át neki. A munkás annyira megörült a váratlan bérnek, hogy két héten belül el is költött belőle 4 millió forintot. Amikor a könyvelésen észbe kaptak, és visszakérték a pénzt, már késő volt. Most a férfi havonta törleszti az elköltött vagyont. 

A Nagykőrösi Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki tévedésből közel 6 millió forint fizetést kapott, és annak jó részét két héten belül elköltötte – írta közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

Miután a cég ügyintézője észlelte a téves kifizetést, 2014. február 21-én írásban felhívta a vádlottat a jogosulatlanul kifizetett összeg visszafizetésére, erre azonban nem kerülhetett sor, mert addigra a férfi több mint 4 millió forintot elköltött.  A férfi a megmaradt pénzt visszautalta a cégnek, a váratlanul jött, és hirtelen elköltött összeget pedig azóta havonta vonják a munkabéréből.