Az ORFK Dunakeszi Oktatási Központ  kutyavásárt hirdet szolgálati kutya beszerzésére – írja a Police.hu. A jelentkezőknek komoly feltételeknek kell megfelelniük, nem lehet ám bármilyen fajtájú, korú vagy nemű ebből rendőrkutya!

Magánszemélyeket (kutyatenyésztőket), bármely – kutyák értékesítésével foglalkozó – társadalmi szervezeteket és egyéb gazdasági társaságokat is szeretettel látnak az eladói oldalon.

A vásáron felkínált kutyák képességének és készségének elbírálása roppant szigorúan szabályozott, a Rendőrség Kutyás és Lovas Szolgálati Szabályzatáról szóló 17/2009. (OT 10.) ORFK utasításban (a továbbiakban: Utasítás) foglaltak alapján, bizottság által történik. 

Akárcsak a másfél évvel ezelőtti esetben, a kutyáknak adott paraméterekkel kell rendelkezniük. Minden kutya minimum 10-14 hónapos kell legyen, elsősorban német és belga juhászkutyák (illetve tulajdonosaik) jelentkezését várják, de különleges esetben e kettő keverékei és egyéb fajták is szóba jöhetnek. Ivar szerint kan vagy szuka kutyákat keresnek. Az Oktatási központ állatorvosának elbírálása alapján egészséges és a tervezett feladatra fizikailag alkalmas egyedeket szeretne a rendőrség, és mikrochippel is rendelkezniük kell. Szükséges még hogy oltási könyvvel igazolhatóan veszettség elleni védőoltással (igazoltan végzett féreghajtással) is rendelkezzenek a jövendőbeli rendőr ebek.

A kutyavásár helyszíne: Országos Rendőr-főkapitányság Dunakeszi Oktatási Központ objektuma

2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 3.

A kutyavásárok időpontja: 2014.07.23. 09.00 óra

Ezt követően minden hét szerdai napján 09.00 óra.

A vásárral kapcsolatos bővebb felvilágosítást Folk Henrik r. alezredes úrtól kérhetnek a 06-1/441-1980, 24-400/24-402 telefonszámon.