Ők a legjobban kereső színészek

2014.07.22. 16:09

A Forbes idén is öszeszedte, melyik színészek keresték a legtöbb pénzt az elmúlt évben. A verseny egyértelmű győztese Robert Downey Jr., aki tavaly is a legjobban fizetett színész volt Hollywoodban. Körülbelül 75 millió dollárt keresett – ami bő 17 milliárd forintnak felel meg –, főleg a Vasember harmadik részével.

A második helyre Dwayne The Rock Johnson ugrott fel (tavaly az ötödik volt), a Halálos iramban-filmek és a G.I. Joe: Megtorlás miatt. 52 millió dollárt keresett, ez 11,8 milliárd forintnak felel meg. A harmadik helyre Bradley Cooper került, aki 46 millió dollárt játszott össze (10,5 milliárd forint). Egyrészt a Másnaposok-filmek mentek jól, másrészt remekül teljesítettek a kétesélyesnek ítélt filmjei (Amerikai botrány, Napos oldal).

Leonardo DiCaprio a negyedik helyre csúszott, ami talán kicsit meglepő annak fényében, hogy mekkora siker volt A Wall street farkasa (azért így is keresett 39 millió dollárt, 8,9 milliárd forintot), és A nagy Gatsbyről se feledkezzenek meg. Az ötödik legtöbbet kereső színész Chris Hemsworth lett, a Thor-szerep miatt.

Robert Downey Jr., Dwayne Johnson, Bradley Cooper
Robert Downey Jr., Dwayne Johnson, Bradley Cooper
Fotó: Europress / Getty, Northfoto