Sem az üzleti ügyekben, sem a csapat jövőjét illetően nem egyezett a négy srác véleménye a ByTheWayben, írja a Bors. A tavalyi X-Faktorban másodikként végzett csapaton belül már egy ideje elszaporodtak a viták és veszekedések, végül Patocska Olivér úgy döntött, hogy nem bírja tovább, kilép a csapatból. Napokkal ezelőtt a próbateremből is kitiltották, a fiúk közös e-mail címét, amelyen a fellépéseket intézték, nem láthatja.

„A tehetségkutató után változott meg minden. Egészen máshogy képzelem el a csapatot. Jelenleg egy gitárral akusztikus koncerteket adunk, ami egy idő után unalmassá válik. Korábban megbeszéltük, hogy a verseny után külföldön is szerencsét próbálunk. A többiek azonban inkább mindig a biztosat választották. Így a bandának nem jósolok hosszú életet" - nyilatkozta a lapnak Patocska, aki új zenekart szeretne. A régi tagjai így reagáltak a történtekre:

„Ez már régóta érlelődött, ugyanis korábban többször felmerült Olivérben, hogy külföldre vágyik, mi hárman azonban ebben nem értettünk vele egyet. Nekünk a magyar közönség szavazott bizalmat, így továbbra is nekik szeretnénk zenélni. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, de így is csodálatos két év van a hátunk mögött, amire mindig jó szívvel emlékszünk vissza. A ByTheWay nem áll meg, tovább dolgozunk, hamarosan megjelenik az első lemezünk".