Az Egyiptomban található Red Sea Holiday Village olyan közleményt adott ki, amelyben minden nyaralót figyelmeztet: súlyos bírságot (1400 egyiptomi fontot, ami – köszönjük az észrevételt kedves olvasónknak, – durván 45 ezer forintnak felel meg) fog fizetni az, akit rajtakapnak, hogy ha véletlenül, ha nem, de valahogyan a medencébe kakált

Komoly problémáról van szó, ami évente több száz embert betegít meg súlyosan. A nemes egyszerűséggel csak logging névre keresztelt (a log angolul farönköt jelent, ön innen már biztosan sejti a továbbiakat) nevű, diákok, fiatalok és részeg britek körében divatos móka célja egész egyszerűen annyi, hogy az ember puszta szórakozásból beleürít egy adag bélsarat egy vízzel teli medencébe, mintha az egy hatalmas vécécsésze volna. A legnagyobb baj ezzel az, hogy a közveszélyes kakálók ezzel nem csak érzékszerveikre hatva okoznak hányingert a többieknek, a vízben úszó széklet nagy eséllyel hordoz hányásért, hasmenésért, súlyosabb esetben úgynevezett irritábilis bél szindrómáért felelős baktériumokat is, amelyek nem csak a medencében állatkodókra hanem a medencében civilizáltan, mit sem sejtve fürdőzőkre is nagyon veszélyesek.

Egy Nick Harris nevű, az ügyben megszólaló szakértő szavait idézzük: „Ez a trend nagyon aggasztó, és az elmúlt években nagyon elfajult. [...] Néhány idióta azt gondolja, jó móka szánt szándékkal egy medencébe pottyantani egyet, majd visszafeküdni napozni, és közben nézni a vízből menekülő emberekben egyre kibontakozó pánikot.”

Bár említett hotel a kiadott közleményben kifejti: "Tudjuk, hogy balesetek bárkivel történhetnek, de az esetek gyakorisága azt sugallja, nem véletlenekről van szó", türelmesen továbbra is csak annyit kér nyomatékosan, hogy a kisbabáikra adjanak úszópelenkát, ők maguk pedig ne menjenek be a vízbe, ha hasmenésük van. Azt viszont, aki esetleg gyanúsan viselkedő, láthatóan kakálni készülő fürdőzőt lát, megkérik, mindenképpen szóljon a hotel személyzetének.