Szinte pontosan 24 órával azután, hogy meghalt Robin Williams, Humphrey Bogart hagyatékának kezelői a Facebookon megerősítették, hogy elhunyt Lauren Bacall. Egy stroke vitte el, 89 éves volt.

A később legendává vált színésznőre 1944-ben figyeltek fel először, egy évvel később már össze is házasodott filmbéli partnerével, Humphrey Bogarttal, akivel a színész 1957-es haláláig együtt maradtak. Bacall később Frank Sinatrával keveredett viszonyba, de második férje végül is Jason Robards színész lett, akivel házasságuk 8 évig tartott. Karrierje igazán a '40-es és '50-es években tündökölt, ismertebb filmjei a Hosszú álom, a Key Largo, illetve a Hogyan fogjunk milliomost? című vígjáték, amiben Marilyn Monroe volt a partnere. A középkorú nőknek Hollywood nem sok lehetőséget kínál, így Bacall számára több évtized pangás következett, de 1997-ben Golden Globe-ot nyert és Oscarra jelölték a Tükröm, tükröm... című filmért, az ezredforduló után pedig olyan alkotásokban szerepelt, mint a Dogville Lars von Triertől vagy a Születés Jonathan Glazertől.

Madonna a Vogue című számban Hollywood aranykorának legendáit sorolja fel név szerint Greta Garbótól Bette Davisig, közülük az utóbbi 10 évben már csak Lauren Bacall volt életben. Most ő is elment.