Lionel Richie, az újabban lila hajú és csontsovány Nicole Richie nevelőapja 1980-ban írta meg a Lady című számot, hogy azt Kenny Rogers énekes elénekelhesse. A most 75 éves Rogers nemrég egy amerikai reggeli tévéműsor vendége volt, és a dal keletkezési körülményeiről beszélt, amikor kiderült az igazság: Lionel Richie a vécén ülve írta meg a Lady-t. Az alábbi szavakkal vallott színt:

„Lionel nem dalokat, sokkal inkább ötleteket ír. Éppen a stúdióban vettük fel a számot, amikor megkérdeztem, 'És hol a második versszak?', amikor a többiek közölték: 'Lionel írja éppen a vécén'. Lionel képtelen írni, kivéve, ha nagy nyomás helyezkedik rá, így el kellett menekülnie a világ elől, hogy koncentrálhasson". A hírrel egyébként a Contact Music örvendeztetett meg minket.

A szerelmes számból akkora sláger lett, hogy ugyanabban az évben a Billboard magazin három listája, például a Billboard Hot 100 első helyére is felkerült. Ezt a tényt emésztgetve próbáltunk meg rájönni, miért van az, hogy a legjobb ötletek valahogy mindig a zuhany alatt vagy a vécén ücsörögve születnek meg, de mivel nem vagyunk tudósok, nem sikerült kiderítenünk, ehelyett elkezdtünk nyolcéves gyerekek módjára nevetgélni, amikor elképzeltük a mellékhelyiségben körmölő Lionel Richie-t, mert azonnal teljesen más színezetet kapott az amúgy egy nőhöz íródott szerelmi vallomás.

Ha ön is egy pisi-kaki humorérzékkel rendelkező kisgyermek vagy infantilis felnőtt, a fenti tények ismeretében olvassa el a Lady című dal szövegét a Velvet nagyon szabad fordításában, és mókázzon egy picit velünk:

Lionel Richie - Hölgyem

Hölgyem, az ön fénylő pajzsú lovagjaként szeretem önt
Ön tett azzá, aki vagyok, a magáé vagyok
Szerelmem, annyiféleképpen el tudnám mondani, mennyire szeretem önt
Engedje meg, hogy karjaimban tartsam egy életen át

Elment, és bolondot csinált belőlem
A szerelem teljesen elvette az eszem
Ó, mi összetartozunk
Talán nem hisz a dalomnak?

Hölgyem, olyan régóta keresem már az igazit
Belépett az életembe, és teljessé tett
Bárcsak önt láthatnám meg elsőként minden reggel
Bár hallhatnám halk suttogását

Mindenhol csak magát látom
Nincs fogható ehhez a szerelemhez
Közel akarom tudni önt magamhoz
Olyan régóta várok már önre

Hölgyem, az ön szerelme az egyetlen, amire csak szükségem van
Magam mellett akarom tudni önt
Mert drágám, van valami, amit tudnia kell
Maga életem szerelme, maga az az én hölgyem

(Hihi, haha)