Maksa Zoltán harminc éve lép fel, és, mint a Borsból kiderül, nagyon igyekszik tartani a tempót a standupos generációval: most azonban Maksa gondolt egy nagyot és kitalálta, hogy megelőzi egy lépéssel a fiatalokat, mégpedig úgy, hogy jelmezzel, díszlettel készül előadásaira.

"Úgy néz ki, hogy októberben indulok országjárásra a Hofi Géza emlékére készített előadóestemmel. Szeretném továbbvinni az általa teremtett hagyományt, iskolát, bár a poénjait nem lehet utánozni. Egyszerűen csak azt szeretném követni, ahogy Hofi felépítette az estjeit, vagyis hogy nemcsak kiállt a közönség elé, hanem jelmezzel, díszlettel és kellékekkel feldobott előadást vitt színpadra" – mondja a lapnak Maksa, aki abban is eltér majd Hofitól, hogy politikával egyáltalán nem fog foglalkozni Konyha-Showjában. Merthogy a fellépseknek ez lesz a címe:

"Másfél órás viháncolás lesz, ahol végre mozog a figura, végre vannak kellékei, játszik, kimegy, bejön satöbbi. Konyha-Show lesz a címe, mert egy étterem mosogatóhelyiségében játszódik a történet. Onnan dumál ki, és csodálkozik rá a világra az általam megszemélyesített fickó. Sokat várok ettől a műsortól, többek között azt, hogy a “hofizmust” sikerül visszahozni, életben tartani, hogy a fiatalabbak is megismerjék" – mondja a humorista.