Bréking: Hello Kitty nem is macska

2014.08.28. 09:57

Bizony, jól olvasta, de megismételjük: Hello Kitty nem egy macska – írja a People magazin. Bár logikusan megérteni nem lehet, mégis fontos, hogy tudjuk Kitty háttértörténetét: Hello Kitty a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája, akit 1974-ben alkotott meg a japán Yuko Shimizu.

A nagy lebukást most egy amerikai antropológus, Christine R. Yano tanulmányai okozták, aki sokáig tanulmányozta a Hello Kitty kultuszát, a tárgyakat és megfigyeléseit elküldte jóváhagyásra a Sanrio vállalatnak. Japánban a tanulmány minden egyes sorával elégedettek voltak, csupán egy pindurka javítással küldték vissza azt. Ez azonban sokkolta a világot: Hello Kitty nem macska. Mint írták: "Hello Kitty egy kedves mesehős, egy aranyos kislány. Sosem ábrázoltuk őt négy lábon, tud beszélni, és még saját cicája is van, Charmmy Kitty, sőt egy hörcsöge is, Sugar."

hellok.gif
Fotó: Tumblr

Ezek után sokan attól félnek, hogy lavinát indít be a mesehősök körében Kitty coming outja, és nemsokára Mickey egérről is kiderül, hogy nem is egér, hanem egy furcsa, nagyfülű kisfiú.