Bizony, jól olvasta, de megismételjük: Hello Kitty nem egy macska – írja a People magazin. Bár logikusan megérteni nem lehet, mégis fontos, hogy tudjuk Kitty háttértörténetét: Hello Kitty a japán Sanrio vállalat legismertebb mesefigurája, akit 1974-ben alkotott meg a japán Yuko Shimizu.

A nagy lebukást most egy amerikai antropológus, Christine R. Yano tanulmányai okozták, aki sokáig tanulmányozta a Hello Kitty kultuszát, a tárgyakat és megfigyeléseit elküldte jóváhagyásra a Sanrio vállalatnak. Japánban a tanulmány minden egyes sorával elégedettek voltak, csupán egy pindurka javítással küldték vissza azt. Ez azonban sokkolta a világot: Hello Kitty nem macska. Mint írták: "Hello Kitty egy kedves mesehős, egy aranyos kislány. Sosem ábrázoltuk őt négy lábon, tud beszélni, és még saját cicája is van, Charmmy Kitty, sőt egy hörcsöge is, Sugar."

Ezek után sokan attól félnek, hogy lavinát indít be a mesehősök körében Kitty coming outja, és nemsokára Mickey egérről is kiderül, hogy nem is egér, hanem egy furcsa, nagyfülű kisfiú.