„A rádió, a rádió vezetői, a műsor és személyesen Sebestyén Balázsék kérték a sértett Hölgy elnézését és bocsánatát" – közölte egy sajtóközleményben a Class FM csütörtökön a nemi erőszakos ügy miatt. A fonyódligeti ELTE TÓK gólyatáborában megerőszakolt lány ügye a Morning Show című reggeli műsorig is elért hétfőn, a műsorvezetők azonban nem éppen helyesen kezelték a helyzetet, több nem odaillő poént lőttek el az ismertetése közben. A kialakult botrányt az újságírókra kenték, majd csütörtökre változott az álláspontjuk.

Előbb az ELTE jelentette be, hogy a rádió vezetése elnézést kért tőlük, majd jött a fent említett közlemény. Ebben megjegyzik, „sem a Class FM, sem a Morning Show, sem Sebestyén Balázs, sem Vadon János, sem Rákóczi Ferenc nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten". A bocsánatkérést az ELTE rektorán keresztül intézik.

A közlemény szerint a rádióadó nem mehet el szó nélkül az ilyen esetek mellett, ezért péntek reggeltől az adó egy hónapos intenzív kampányt indít a nők elleni erőszak ellen. „A Class FM és a Morning Show valamennyi vezetője és dolgozója nevében szeretnénk megismételni: elítéljük az erőszakot, nem volt szándékunk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatunk, szavunk, gesztusunk bántó, vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérünk!" – zárul a közlemény. Mondjuk az tény, hogy a vasárnapra, a Morning Show-ban elhangzottak miatt tervezett nőjogi tüntetést még nem fújták le a szervezők.