Egyre több gondot okoz a napok óta tartó csapadékos időjárás, melynek során az országban már több helyen is a szeptember havi átlagot elérő, vagy azt meghaladó mennyiségű eső hullott, írja az időkép.hu.

Az elmúlt napokban főként a Dunántúl déli részén és a főváros egyes helyein esett hatalmas mennyiségű (60 mm-t is meghaladó) eső, amit a vízzel telítetté vált talajok nem tudnak elvezetni, így áradásokhoz vezet.

A legsúlyosabb helyzet Zala megyében alakult ki:

Szombat reggelre Letenyénél az M7-es autópálya és az M70-es autóút leállósávjait is elérte az ár. Rédics egyes területen egy méter magasan áll a víz, itt az áradás személygépkocsikat is magával sodort, szerencsére azonban személyi sérülés nem történt.

Áradnak a térségben a folyók, patakok is. Szombat hajnalban a Murán elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe, a Principális-csatorna vízszintje is tovább emelkedett négy kilométer hosszan lezárva a 74-es főutat Nagykanizsánál.

Lentiben mintegy 120 embert telepítettek ki a katasztrófavédelem munkatársai, miután a lendvadedesi víztározóból átbukott a víz, és elöntötte a város egy részét.

Letenyén hajnal 4 órakor egy óriási felhőszakadás miattkiöntött a városon átfolyó Béci patak. A hömpölygő víz nagyon sok kertet elárasztott, több házat is körülvett.Az egyik patakhidat elvitte a víz, a játszótér teljesen vízben áll.

jövő hét elejéig tovább folytatódik az esős, záporos idő, hétfőig több helyen számíthatunk újabb, jelentős mennyiségű csapadékra. Fokozatos javulás keddtől valószínű.