Perek sorozata, viták, megegyezések után a Király 34 dala kerül hamarosan az üzletekbe, írja a Bors. Az énekes még két évvel halála előtt énekelt fel feldolgozásokat, és saját szövegeivel készült számokat, ám a kiadásukat későbbre tervezte.

„Jimmy velünk állt szerződésben. A halála utáni hetekben egyszer csak a boltok polcain látunk három lemezt: a „Requiem”, a „Szeptember volt” és a „Csak a jók mennek el” címűt. Ez az a közel 34 dalból álló sorozat, amit Jimmy titokban vett fel és a zenekar vezetője, Jankai Béla a halála után megjelentetett, jogtalanul"– mondta a Blikknek Joós István, a Magneoton lemezkiadó ügyvezető igazgatója.

„Mi azonnal beszedettük a lemezeket a polcokról, és ekkor kezdődött a rendkívül hosszú jogi procedúra. Jankaiék ugyanis azt állították, hogy Jimmy ezt a sok dalt éppen abban a két hétben rögzítette, amikor nem volt élő szerződése velünk."

A jogvita tehát arról szólt, hogy amikor ezek a dalok születtek, éppen melyik kiadó volt a jogok tulajdonosa. Jankaiék nem bírták anyagilag a pert, de a Magneotonnak még meg kellett egyeznie Jimmy örökösével, Edit asszonnyal is, írja a lap. Ez a megállapodás született meg a napokban, aminek az lett az eredménye, hogy a három lemez immár jogtiszta, és mehet a boltok polcaira. Az eladásból származó bevételek Edit asszony, Jimmy gyermekei és a kiadó között oszlanak el.

A Zámbó család véleménye megoszlik az ügyben. Zámbó Árpy örül a megegyezésnek, ám Zámbó Marietta  úgy gondolja, nem Edit asszony és Joós István érdemlik a hasznot.

„Ehhez a jogi procedúrához semmi közöm, azt tudomásul vesszük, hogy az özvegyet és a gyerekeket illeti a jogdíj. Joós István – két alkalomtól eltekintve – és a sógorasszonyom soha egy fűszálat nem tettek keresztbe a testvérem emlékéért. Hat éve van barátja, az ő lelkiismerete szerint veszi fel ezeket a pénzeket. Annak örülnék a legjobban, ha ezúttal Krisztián sem lenne kihagyva a haszonból. A testvérek közül ő az egyetlen, aki büszkén kiáll bárhova, hogy őrizze az édesapja emlékét" - nyilatkozta a Borsnak.