Megmosta, majd körülbelül öt percig hajszárítózta az eBayen 30 fontért  (kb. 12 ezer forintért) vásárolt, állítólag valódi hajból készült póthaját a 17 éves, morecambe-i Natasha Lee, aztán emeleti szobájából lement a földszintre házit írni.

Amikor pár perccel később a szobája felé haladt, füstszagot érzett. Azt hitte, kintről jön, ám amikor benyitott, kiderült, hogy a szoba a füst forrása: a túlmelegített póthaj hatására ugyanis lángra kapott az ágya, ahová lehajította, írja a Daily Mail. Lee akkor a földszintre rohant, és a segélyhívót tárcsázta. Mire a tűzoltók kiértek, a lángok kilökték az egyik emeleti ablakot.

A történteket sértetlenül megúszta a 17 éves lány és az 52 éves anyja, és a család állatait (egy kutyát és két macskát) is sikerült épségben kihozni a lángok közül. Az emelet a történtek miatt gyakorlatilag használhatatlanná vált, így, míg helyrehozzák a házat, a család a barátoknál húzza meg magát. Igyekeznek túllépni a történteken, perről egyelőre nincs szó. „Szörnyű, hogy nem élhetünk a házunkban, és az is, hogy csomó tárgyunkat elveszítettük, de hálásak vagyunk azért, hogy életben vagyunk. [...] Azt mondják, az ember a tapasztalatokból merít, és úgy hiszem, ez velem is így lesz. Nyilvánvalóan nem veszek többé póthajat, és bízom benne, hogy másokhoz is eljut, milyen veszélyes lehet" – mondta a Daily Mailnek a 17 éves lány, aki azért sérelmezi, hogy nem figyemeztették a csomagoláson arra: megeshet ilyen.