Még tavaly került fel az a videó az internetre, amit csak most talált meg magának a közösségi média. A rengeteg megosztás mellett sokan válogatott káromkodásokat fűznek hozzá a felvételhez, melyen egy papnak öltözött férfi szentelt vízzel, bibliával és kereszttel a kezében ráncigálja a kis csivava keverék kutyust, mondván, az azért nem fogad szót, mert megszállta az ördög – írja a Focus.de.

Aki egy kicsit is ért az állatokhoz, tudja, hogy az olyan fajta ebek, mint a videóban szereplő kutya, természeténél fogva nehezebb eset – már ami a nevelését illeti. Tipikus esete ez annak, amikor valaki egy cuki kiskutyát venne, de fogalma nincs, hogyan kell bánni vele. 

Mindenesetre a videóban a szegény állattal nem csak üvölt, de ráncigálja is a papnak öltözött férfi, így nem csoda, hogy az sűrű vicsorgással próbál meg védekezni a számára érthetően igencsak furcsa szituációban, amit természetes, hogy támadásnak vesz. Hogy végül is ez csupán egy tréfa, vagy halálosan komolyan gondolta a készítője, az teljesen mindegy a kutya szempontjából, (sok más, nyomdafestéket nem tűrő jelző mellett) erre csak egyetlen szó van: állatkínzás.

A videót itt tudják megnézni, és ha figyelnek, nem nehéz kiszúrni, hogy amikor a férfi végül abbahagyja a sátánűzésnek nevezett vandál viselkedést, a kutya is abbahagyja a védekezést, és próbál megnyugodni. 

Mindenesetre ha a videót készítő és a videóban szereplő úriemberek ugyanezt a mutatványt nem egy apró termetű kutyával, hanem egy bullterrierrel, egy dobermann-nal, vagy egy argentin doggal próbálták volna meg kivitelezni, valóban szükségük lett volna az ördögűzéshez használt bibliára.