Hétvégén megházasodott George Clooney, akiért anno még a Vészhelyzetben kezdtek rajongani a nők és sikere azóta is töretlen. Igen, még úgy is, hogy elvette a hosszúlábú és okos Amal Alamuddint. Most, hogy lecsengett a nagy esküvő híre, a jövőről találgatnak az angolszász lapok. A Daily News viszont nem arról cikkez, hogy mikor jön a gyermekáldás, hanem, hogy a pár miért lehetne ideális a Fehér Házba, azaz hogyan lehetne George Clooney az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

Az újság egyenesen a következő John F. Kennedyként emlegeti Clooney-t, nejét pedig az új Jackie Kennedyként. Az érvek között szerepel, hogy Clooney egyébként is gyakran fejti ki véleményét, ha politikáról van szó, köztudott, hogy a demokratákat támogatja és gyakran emeli fel hangját Szudánért is, valamint Obama kampányát is pártolja. Felesége pedig elismert nemzetközi jogász, akinek szakterülete közé tartoznak az emberi jogok is, ráadásul több nyelven beszél és például az ENSZ-nél is szaktekintélynek számít.

Az újság szerint ha számszerűsíteni kellene Clooney esélyeit az elnöki szére, akkor az száz az egyhez lenne, ami összességében nem rossz arány, még akkor sem, ha 2007-ben a színész azt nyilatkozta: esze ágában sincs Amerika elnökségéért indulni. Ha ez még nem lenne elég, a színészről még azt is kinyomozták, hogy anyai ágon Abraham Lincoln leszármazottja, és hát amúgy is, Alamuddinnal nem pont úgy néznek ki az esküvői képeken, mint egy elnöki pár? A poltikai elemzők emlékeztetnek, hogy Ronal Reagan vagy éppen Arnold Schwarzennegger is sikeres színészi karrier után váltottak a poltikára, ahol az ismert arc nagy előny lehet a kampány során. Clooney-nak mindenesetre nincs szándékában elnökké válni, de azért ötletnek nem rossz.