Nóta TV-t néz és énekelget, miközben hímezgeti a kalocsai terítőket Polcz Erika a cellájában, írja a Blikk. A lap információi szerint a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt nő fel sem fogta, hogy élete végéig börtönben marad, ahol egyébként nagyon szigorú megfigyelés alatt áll.

„Egy percre sem hagyják egyedül. Van egy cellatársa, aki megfelelő erőben van ahhoz, hogy ha bármi kárt akarna tenni magában, megakadályozza ezt, és esetleg önmagát is megvédje, ha kell – nyilatkozta a lapnak egy korábbi elítélt, aki a Kalocsai Fegyház és Börtönben karbantartóként dolgozott. „Ha a cellatárs valamiért nincs ott, akkor is van más, aki felügyeli. Egyébként kamerákkal figyelik, és a fegyőrök 15 percenként ránéznek."

A Blikk információi szerint a jogerős ítélet után a földszintről egy emeleti cellába került P. Erika, amelyet beköltözése előtt rendesen át kellett alakítani. A helyiségben található wc körüli falat lebontották, hogy ha belesnek a cellába, akkor is lássák őt.

„A kilógó kábeleket meg kellett szüntetni, hogy ne tudja felkötni magát, az instabil ablakokat kicserélték, nehogy felvágja esetleg az ereit" – tette hozzá az informátor. „Ha sétára viszik – a napi egy órát biztosítania kell a Büntetés-végrehajtásnak –, mindenkit bezárnak, hogy ne találkozzanak vele, sokszor ugyanis fenyegetik őt. Nem ehet a többiekkel, nem is dolgozhat velük, mindent a zárkába visznek neki. Az új cellájában az ajtón található kis ablakot is újra kellett nyitni, hogy folyamatos megfigyelés alatt lehessen."