Szikora Róbert szomorú elvet ágyazott betonba a szombati X-faktorban ezzel a mondattal: „Ebben a versenyben nem elég, ha valakinek jó hangja van." Rettegtünk is, hogy megint a legjobb hangokat zavarják haza a tehetségkutató vasárnapi adásában.

Tetemes mennyiségű férfikönnyre számíthattunk az előzetes alapján, a mentorházas kör a csapatokkal folytatódott, az andalúz kofának sminkelt Tóth Gabinak (és segédjének, Czutor Zoltánnak) hat teamet kellett a felére szelektálni. A csapatok rém gyengén zenéltek, alig volt kiemelkedő köztük, talán csak az extrém Tha Shudras, bár sokaknak ők is idegesítőek lehetnek. Végül ők jutottak tovább, tömören jellemezzük is őket a kép után.

  • Pálinka Republik: mindenféle külföldi arc állt össze, hogy egy hamiskás dalt előadnak. A névválasztást hagyjuk...
  • Spoon: az ügyeletes nyálcsapat, a magyar One Direction, egy Hugh Jackman-hasonmással. A tinivoksok helye meg is van.
  • Tha Shudras: a magyar Slipknot, maszkokban hülyülnek, de az énekesnek jó hangja van. Őket vagy imádni vagy gyűlölni fogják.
  • Rosewood (továbbjutásukról a nézők dönthetnek): a hatalmas dekoltázsú Tóth Gabi majd' összepisilte magát a gyönyörtől, egy szerelmespár együtt lépett fel.

Nem hittük el először, hogy lehet mélyebben dekoltálni egy ruhát, mint Tóth Gabiét az eredményhirdetésen, de Alföldi Róbertet és segédjét, Stohl Andrást (Alföldi szerint már nem az énekhang a lényeg, hanem az előadás maga, ezért hívta őt) döbbenetesen öltöztették fel. Mindkettejük ingjét mellbimbóvonalig kigomboltatták, ezzel valahova középre kerültek egy kolumbiai laza hadúr és egy tatabányai diszkó törzsvendége között. Stohl azzal poénkodott, hogy három Richárd is van a fiúk között, ki kell őket ejteni. Ők mentek tovább:

  • Szabó Richárd: a Stohl által leshrekezett pazar hangú srác ököllel törölte a könnyeit, amikor megtudta, hogy továbbjut, vele nem nyúlt mellé Alföldi.
  • Borbély Richárd: Komárom büszkesége nem feltétlen megérdemelten jutott tovább, sokszor volt hamis az előadása. Ő nem sírt.
  • Nagy Richárd: rutinos x-faktoros próbálkozó, ő magyar dalt énekelt, és sírt a továbbjutásakor. Istenes Bence válla csurom könny lett.
  • Le Quang Huy, alias Benji (a tisztalapos): Adele-t énekelt, a tavalyi X-faktor mániáját, viszont nagyon pazarul tette ezt. Ha jól láttuk, ő nem sírt.

Kinek a dögösebb a dekoltázsa?

Summa summarum a csapatok terén nagy gondok vannak, de ez már tavaly is kiderült, ez egy döglődő kategória, nem véletlen hozták be idén a maszkos Shudrast, hogy színt vigyen a fiúcskabandák közé. A férfiakkal talán nem lesz gond, sőt ha Krizsma Gwendolint nem szavaznák be a nézők, még egy fiú győztes is lehet, tovább pörgetve a Danics Dóra által megszakított sormintát. De mielőtt túl mélyen belemennénk az elemezgetésbe, szavazzon: Tóth Gabi vagy Stohl András dekoltázsa volt-e a szexibb!