A kihallgatás jegyzőkönyve
Az előző rész tartalmából: Havas Henriket csütörtökre beidézték a rendőrségre tanúskodni ismeretlen tettes ismeretlen ügyében. Az idézésből nem derült ki, milyen ügyben, miét idézték, ellenben, biztos ami biztos, felszóították, hogy a rendelkézésére álló bizonyítékokat vigye magával. Aztán kiderült azért idézték be, mert blogjában azt írta, Kelemen Anna visszaesett. A rendőrség pedig eljárást indított, hogy kiderítse, fogyaszt-e kábítószert a playmate, amióta részt vett az elterelésnek nevezett bümtetésen, ami arra szolgál, hogy a drogosokat jobb útra térítse.
 
 
R.fhdgy.: Történt-e olyan, hogy az Anna panaszkodott arra, hogy öt gramm kokain 90 ezer forintba kerül?
 
Havas: Igen! Akkor mondta, amikor kérte, hogy tegyem neki félre a pénzt.
 
R.fhdgy: Ez mikor volt?
 
Havas: A könyv megjelenése után. Kérdeztem tőle, hogy miért akarja azt, hogy külön számlán kezeljük a pénzét, azt mondta, hogy baromi drága a kokain, nem akar visszaesni. Én mondtam, hogy nem vagyok tisztában az árakkal, akkor mondta, hogy hát ez azért súlyos és azért nem akarja, hogy pénzhez jusson, mert hát 90 ezer forint egy adag. Mondott is valamit, hogy ez hány napra elég, de arra már nem emlékszem, talán kettő, három … de nem emlékszem. Így került szóba, hogy mennyibe kerül, hogy ne adjak a kezébe pénzt. Aztán persze megkapta a pénzét, mert egész egyszerűen nem lehetett nem odaadni, mert fenyegetőzött, hogy botrányt csinál. Egyébként azok a számok hamisak, hogy 10 milliót kapott, mert annyit nem.
 
R.fhdgy: Ez engem nem is érdekel …
 
Havas: Na, csak mondom, hogy összevissza írtak hülyeségeket.
 
R.fhdgy: Nekem teljesen mindegy, hogy mennyit kapott. ….. Vajon kitől lehetett az a kokain, amit az irodában elfogyasztott az Anna?
 
Havas: Hát, azért olyan hülye nem vagyok, hogy ezt megkérdeztem volna! Eszem ágában se volt! Az ilyeneket jobb nem tudni. Annyit tudok, amennyi a könyvből is kiderül, hogy milyen körökben mozgott, tehát üzletemberek, politikusok, jobb ezt nem firtatni. Nagyon hülye az, aki arról pletykál, hogy X politikus melyik dílertől vásárol. Jobb ezeket nem tudni. Nem gondolja, hogy ezt megírtam volna? Meg ezektől egyébként én távoltartottam magam, tehát amikor a prostitúcióról írtam, ott is nyilvánvalóan rengeteg politikus, közéleti ember neve merült fel, de eszem ágában nem volt … hogy ha a rendőrség nem foglalkozik velük, akkor én legyek a hatóság? Hagyjuk már ezt. Jobb ezeket nem tudni, maradjunk ennyiben. Pletykákat hallottam, de hát, még egymás közt se. Ilyen kérdéseket tudatosan nem tettem fel.
 
R.fhdgy: Pillanatnyilag tulajdonképpen ez is egy pletyka.
 
Havas: Világos! Sőt! Igazából ez egy könyv. Tehát idézőjelben, ha most nem döntött volna úgy, hogy a pénz miatt adja a nevét, akkor ez egy fiktív dolog. Így is fiktív egyébként az egész, a blogtól kezdve, ez mind újságírói termék.
 
R.fhdgy: Ezért van ismeretlen tettes ellen eljárás.
 
Havas: Világos! Én még egyszer mondom, hogy azt vállalom, hogy februárban valóban láttam, hogy drogozik, meg is írtam, ez tény. Ő ezt fölvállalta. Szerintem - most csak így egymás közt - azért vállalta föl, mert már folyt ellene az eljárás, aminek a vége az elterelés lett. Tehát olyan nagy kunszt nem volt neki ezt fölvállalni. Meg nekem se, hogy megírjam.
 
R.fhdgy: Van itt még egy kérdés, hogy ezóta az eljárás óta az Anna újra fogyasztott kábítószert?
 
Havas: Ehhez én nem tudok hozzászólni. Én mindössze a hangulatán tudtam a telefonon keresztül ellenőrizni és volt ez a tragikus eset, amikor az apja megkért, hogy valamit csináljak, mert egyszerűen kezelhetetlen a lánya. Na most, hogy ez a magánytól származik, a szerelmi csalódásából, a társtalanságából, a kommunikációhiányból … ezt én nem tudom megmondani. Nekem az volt a gyanúm, amikor az apjával beszéltem, hogy itt a konfliktus súlyos.
 
R.fhdgy: Ezt most így jegyzőkönyvön kívül Önnek mint magánember mondom, hogy azért ennek valamikor egy tragédia lesz a vége, ha ezen az úton halad tovább.
 
Havas: Ezt a könyvben én megírtam. Szerintem ha az apja meghal, öngyilkos lesz. Az egyetlen ember akit szeret, az az apja. Nem is igaz, hogy … nem is pontos, hogy szereti, akire számíthat. Aki mindennap felhívja, hogy kislányom, rendben van minden? Ettél? Az más kérdés, hogy az ő szeretete ezen nem terjed túl. Szerintem öngyilkos lesz, de ezt ő is tudja. Egyébként, ezt megint magánemberként mondom, tudja mi ebben a tragédia? Hogy tulajdonképpen egész életében egy férfinak akar megfelelni, aki az apja. Ön olvasta a könyvet?
 
R.fhdgy: Nem.
 
Havas: Mindegy. A könyvben van egy olyan jelenet, amikor Anna vasal. És ott van a tévéképernyőn Pamela Anderson. Ő tizenhét éves és megkérdezi az apjától, hogy … Apa, tetszik neked ez a nő? A papa ránéz Pamela Anderson a szilikon melleire és azt mondja, hogy … Ez, gyönyörű! Akkor határozza el, hogy átoperáltatja magát, hogy tetsszen a papának. Ezt senki se gondolná! Ez a lány, ez igazából nem kurva! Ez keresi azt a férfit, akit soha nem fog megtalálni. Ilyen egyszerű, mert hogy a papa az. Szörnyű, de így van. Szerintem az apjába szerelmes.
 
Következik: A megvesztegethetetlen rendőr esete Havas Herikkel, aki nem járhat úgy, mint Molnár Csaba a süteményekkel