Szerdai számában azt írja a Bors című bulvárlap, hogy 20 millió forintos csúcsgázsijával Balázs a legjobban fizetett tévésztár. Mit szól ehhez?

Nem tudom honnan veszik ezt az információt, én általában olyan szerződéseket írtam alá a televíziókkal, amelyek intézkednek arról, hogy mind két fél bizalmasan kezeli az adatokat, mindenek előtt a gázsi összegét. Vannak persze pletykák, ki ezért, ki azért kiszivárogtat adatokat, de biztosat nem lehet tudni. Ha a Balázs évi 20 millió forintos csúcsgázsit kap, azzal biztos, hogy nem ő a legjobban fizetett tévésztár.

Ezek szerint Ön az?

Ezt nem mondtam. Ez a srác három műsort vezet, szerintem megérdemli ezt a pénzt. Pontosan hozza azt a formát, amit az általa képviselt műfajban elvárnak.

Az előbb azonban én nem Balázsról kérdeztem, hanem arról, hogy Ön mennyit keres?

Legyen elég annyi, hogy miután minden hétköznap vezettem műsort, nem tartom rendkívülinek, hogy jóval többet kaptam, mint Balázs.

A bulvárlap közöl egy toplistát is, eszerint Friderikusz évi 140 milliót, Fábry 70 milliót, Frei Tamás 55 milliót visz haza. Ez megint egy bulvárlapos baromság. Nehogy már valaki elkezdje irigyelni Friderikuszt, vagy Freit! Ők nemcsak műsorvezető riporterek, hanem producerek is. Ebből a pénzből nekik fizetniük kell mindenkit, aki a műsorkészítésben részt vesz.

Ön miért nem lett producer?

Mert nem vállaltam. 2002 tavaszán megkereset Pintér Dezső, a TV2 akkori vezérigazgatója, hogy minden hétköznap este hét és nyolc óra között csináljak egy Larry King típusú műsort, méghozzá élőben.

Mennyiért?

Tíz hónapra 100 milliót ígért, viszont nekem kellett volna előállítani a produkciót ebből a pénzből.

Miért nem vállalta?

Ennek két oka volt. Nem rég olvastam, hogy sztrájkolnak a hollywoodi forgatókönyvírók, kreatív emberek. Köztük van az a kétszáz munkatárs, aki Larry King stábjához tartozik. A TV2 lehetőségeit ismerve, esély se volt egy normális stáb működtetésére, másrészt kicsi ez az ország. Nincs itt annyi sztár, hogy velük mindennap el lehessen adni egy órát főműsoridőben.

A Storytv felkérését miért vállalta el, hiszen január 28-tól azt fogja csinálni, amit 2002-ben is csinálhatott volna, ha vállalja.

Kezdjük azzal, hogy a Storytv mögött egy óriáscég áll, a finn Sanoma, amelyik több mint harminc magazint ad ki. Eldöntötték, hogy csinálnak egy versenyképes televíziót. Ez komoly kihívás és tényleg érdekel. Másrészt felvételről megy majd a műsor és ez meglehetős biztonságot ad. Politikusok csak akkor kerülnek be, ha valami igazán fontos dolog történik velük, a nézők viszont rengeteg érdekes emberre számíthatnak. Hogy kik azok? Legyen meglepetés.