Mint azt már írtam, kedvelem Borókai Gábort. Csak ismételni tudom korábbi véleményemet, hogy a rendszerváltás óta őt tartom a legjobb kormányszóvivőnek. Zárójelben megjegyzem, hogy én – akárhányszor is írják – soha nem voltam kormányszóvivő. Abban is biztos vagyok, hogy nem is lettem volna olyan jó kormányszóvivő, mint Borókai, ha elvállaltam volna. A lényeg az, hogy mióta Borókai a Heti Válasz főszerkesztője, érdemes a lapját olvasni. Nem mintha mindennel egyetértenék ami ebben a hetilapban megjelenik, de legyen elég annyi, hogy egy kulturált orgánumról van szó.
 
Egyszer már vitába keveredtem Borókaival, amikor azt az emlékezetes Széles Gábor-féle interjút közölték, amelyben Orbán Viktort Kossuth Lajos reinkarnációjának nevezte a néhányszoros milliárdosból, médiamogullá kinőtt üzletember. Ma is az a véleményem, hogy nekem van igazam, nem feltétlenül kell segédkezet nyújtani ahhoz, hogy valaki teljesen hülyét csináljon magából. Megjegyzem, Borókai nem értette az iróniát, hiszen mégiscsak Széles Gábor működteti a Magyar Hírlapot meg az ECHO Tv-t, a jobboldal két „szócsövét”. A Heti Válasz legutóbbi számában, a szokásos helyen, Borókai „Végjáték” című rovatában a következőket olvasom: „Ugyanebben a lapszámban (Népszava) a friss Radnóti-díjas Gálvölgyi János azt nyilatkozza az ugyancsak Radnóti-díjjal jutalmazott szociáldemokrata újságnak, hogy ””Amikor hömpölyög a szellemi mocsok, sajnos el kell ismerni azok tevékenységét, akik nem hajlandók kirekeszteni másokat.”” És a nem kirekesztők összeborulva búsonganak a világ romlottságán.”
 
Ha nem olvastam volna Borókai írását, nem tenném szóvá, hogy mégiscsak én voltam az első, aki felhívta a figyelmet Bayer Zsolt Magyar Hírlapban megjelent cikkére, amelyben egyértelműen antiszemitának nevezte önmagát és név szerint felsorolta azokat az újságírókat, Avart, Bolgárt, Mészárost, akik zsidóként okot adnak az antiszemitizmusára. Nem akarom ismételni önmagam, de halkan megjegyezném, hogy ez tényleg nem más, mint kirekesztés. Vannak ők, a zsidók, és azok akik nem zsidók, azok vagyunk „mi”. Mint már írtam, én nem szeretnék Bayerrel egy halmazba tartozni. Na már most, tetszik nem tetszik, vállalom, én azok közé tartozom, akik „nem kirekesztők”. Ez a szóösszetétel, hogy „nem kirekesztők” gyanúm szerint Borókai leleménye. Gratulálok, egyetértek. Valóban úgy van, ahogy Borókai írja „És a nem kirekesztők összeborulva búsonganak a világ romlottságán.”.
 
Kedves Gábor! A mi magyar világunk valóban romlott, és a „nem kirekesztők” joggal borulnak össze búsongva.
 
Nem az idősebb jogán, csak úgy, egy jó tanács: Ebben a Bayer ügyben – gondolom, egyetértesz – két megoldás között választhattál, vagy hallgatsz, vagy mint a Fideszhez közel álló hetilap főszerkesztője, írsz. Te írtál. Véleményedet tiszteletben tartva is azt gondolom, hogy jobb lett volna inkább hallgatni.