A Békéscsabai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves, többszörösen büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen – írja a beol.hu. Lehet, hogy miatta halt meg egy 18 éves lány.

A vádirat szerint a vádlott 2012 és 2013 között Békéscsabán heti rendszerességgel értékesített kati elnevezésű drogot, valamint extasy és mefedron tablettát. A kati hatóanyaga új pszichoaktív anyagnak, míg az extasy és a mefedron tabletták hatóanyaga kábítószernek minősül. 

A vádlott október 4-én az esti órákban 5 tasak Katit adott el egy ötfős, fiatalokból álló társaságnak. Ebből az anyagból fogyasztott az a 18 éves szarvasi nő is, aki a szer fogyasztásával összefüggésben október 6-án meghalt. Halálának oka a pszichoaktív szer okozta balesetszerű mérgeződés, és ennek szövődményei voltak.

A vádlott többszörös visszaeső, illetve a bűnhalmazatra is tekintettel a terhére rótt bűncselekmények miatt alkalmazandó büntetési tételkeret 2-20 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.