A nyomozás adatai szerint összesen 7 gyermek- és fiatalkorú lányt zaklatott szexuálisan, illetve erőszakolt meg az elmúlt években egy ecsédi férfi, közöttük saját gyermekét is - tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendőrség.
A gyanúsított ellen összesen 11 rendbeli, különböző nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Soltész Bálint. Hozzátette: a történtekről a rendőrség a 36 éves férfi 14 éves lányától szerzett tudomást, aki elmondta, hogy apja 8-9 éves kora óta rendszeresen zaklatja szexuálisan.
Az esetre azt követően derült fény, hogy a tinédzser lány április 9-én eltűnt otthonról és a Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított felkutatására. A kislányt másnap meg is találták; rendőrségi meghallgatása során éppen azzal indokolta szökését, hogy édesapja évek óta rendszeresen zaklatja, sőt megnevezett más gyermekkorú lányokat is, akikkel tudomása szerint apja szintén szexuális kapcsolatot létesített.
Ezután további 6 gyermekkorú, illetve fiatalkorú sértettet hallgattak meg, mindannyian szexuális zaklatásról, fajtalanságról, erőszakról számoltak be. A pszichológus szakértő előzetes szakvéleménye alapján a sértettek életszerűen adják elő a történteket, így azok nagy valószínűséggel meg is történtek. Ugyanakkor a gyanúsított, akit őrizetbe vettek, illetve kezdeményezték előzetes letartóztatását, tagadja a bűncselekmények elkövetését - mondta Soltész Bálint. (MTI)