Bombával fenyegetőzve akart kirabolni egy hipermarketet egy férfi szombat éjszaka Szegeden. A férfi még a biztonságiak megérkezésekor sem esett kétségbe, orvosnak adta ki magát, így sikerült meglépnie. A rendőrök egy órán belül elfogták a "fegyveres" rablót.  A férfi este 11 után lépett be az áruházba, ahol az egyik pénztárosnak egy cetlit adott át, amely az állt, hogy ha tíz percen belül nem adja át a kassza tartalmát akkor bombát fog robbantani. Amíg a pénztáros elolvasta a szöveget a férfi egy piros táskát és egy digitális időkapcsolót rakott ki a pultra, amelynek kijelzője visszafelé számolt.

A pénztáros lezárta a kasszáját és hívta a biztonsági őröket, akiknek viszont nem merte megmondani, hogy épp bombával fenyegetik, így inkább azt mondta, hogy rosszul van, ezért váltsák le. A rabló erre feltalálva magát azt állította, hogy ő mentőorvos és majd ő megvizsgálja a pénztárost.Az őrök ekkor felajánlották, hogy menjenek be az elsősegély szobába, így valamennyien elindultak. A kijáratnál azonban a bombával fenyegtőző férfi kiszaladt az ajtón és egy taxiba szállva elmenekült a helyszínről. A pénztáros ekkor tudott csak szólni az őröknek, hogy mi történt valójában. A biztonságiak üldözőbe vették a férfit, utolérni azonban már nem tudták. Ezután szóltak a rendőröknek a rablásról, akik egy órán belül már elfogták a gyanúsítottat.

Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: sem a férfinél, sem a házában nem találtak robbanószerkezetet, így nagy valószínűséggel semmilyen bomba nem volt nála a rabláskor. Az őrizetbe vett férfi ellen egyébként fegyveres rablás kísérlete miatt eljárást indítottak. (FH)