Éhező gyermeket mentettek ki az ukrán tűzoltók a harmadikról

bry
2008.06.16. 16:41

Az ukrán hatóságokat a szomszédok értesítették arról, hogy egy kisfiú a harmadik emeleti lakás erkélyének korlátján átmászva próbál kijutni az utcára. A hétéves gyerek akkor már több napja volt egyedül bezárva a bérelt lakásba, miután szülei magára hagyták.

A nyikolajevi tűzoltók a tömbház negyedik emeletéről ereszkedtek le kötelek segítségével a kisfiúhoz, aki a szomszédok elmondása szerint már ötödik napja tartózkodott egyedül a lakásban. Szülei még előző vasárnap távoztak el ismeretlen helyre, s a gyereket egyedül hagyták a bezárt lakásban. A szomszédok szerint a kisfiú azóta egyfolytában sírdogált.

A gyereket megszánó lakók egy ideje már kötelek és botok segítségével juttattak élelmet az erkélyen zokogó gyermeknek. A hatóságokat azonban csak akkor értesítették, amikor meglátták, hogy a kisfiú át akar mászni az erkély korlátján.

Az ukránul nem beszélő gyereket a tűzoltók átadták a kiskorúak ügyeivel foglalkozó rendőri osztály munkatársainak, akik egy gyermekotthonban helyezték el a lesoványodott és kiszáradt apróságot. A mentést követő napon a rendőrségen jelentkezett egy zavartan viselkedő asszony, aki a kisfiú iránt érdeklődött, ám mivel nem tudta megértetni magát a nyomozókkal, egyelőre őrizetbe vették, míg kihallgatható állapotba kerül.