Nem tudták megakadályozni azt a férfit, aki egy kaliforniai autósút mellett vert halálra egy kisfiút, a szemtanúk beszámoltak a brutalitásáról, de azt nem tudták pontosan megmondani, hogy miért nem tudták megakadályozni a tragédiát.

Egy idős házaspár késő este tartott hazafelé, amikor felkeltette a figyelmüket egy út szélén álló autó, ami nem a menetiránynak megfelelő oldalon állt félre a kaliforniai Turlockba vezető autóúton. A pár közelebb ment a kocsihoz, hogy megnézzék nincs-e valami baj, és ekkor észrevették, hogy a kocsi mögött a férfi egy kisgyereket ütlegel, majd földhöz vágja.

Ezután megállt még két-három kocsi, majd megpróbáltak közbeavatkozni, de hiába próbálkoztak, nem jártak sikerrel. A szemtanúk beszámolója szerint a brutális férfi „ököllel ütötte, pofozta, megrúgta, megtaposta” a két év körüli kisfiút, és amikor megpróbálták megállítani, a férfi egyszerűen csak félrelökte őket, és folytatta tovább a gyerek bántalmazását. A helyszínre kiérkező rendőr, felszólította a férfit, hogy azonnal hagyja abba a kisfiú verését. Mivel a férfi a többszöri felszólításnak sem tett eleget, a rendőr lelőtte, írja az MSNBC.

A rohammentősök megpróbálták újraéleszteni a kisfiút, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem volt esélye a túlélésre. A rendőrség egyelőre még nem tudta azonosítani sem a férfit, sem a gyermeket, DNS teszttel próbálják felfedni a személyazonosságukat. A rendőrség információi szerint nem érkezett bejelentés a fiúhoz hasonló korú gyerek elrablásáról vagy eltűnéséről.