Tíz évre ítélték a saját lányát megerőszakoló csengelei férfit

bry
2008.06.17. 11:41

Éveken át rendszeresen megerőszakolta saját lányát és több alkalommal is fajtalankodott első feleségének tizenhárom esztendős húgával az a csengelei férfi, akit kedden jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A 37 éves, büntetlen előéletű, rokkantnyugdíjas férfi először 1997-ben fajtalankodott akkor 3 éves kislányával, akit ezt követően, havi rendszerességgel, három éven át meg is erőszakolt. 2000 novemberében a vádlott elhagyta a családját és új kapcsolatba kezdett.

A férfi gyermekei, édesanyjuk betegsége miatt nevelőszülőkhöz kerültek. 2004 júniusától a vádlott a láthatások alkalmával ismét - kilenc alkalommal - megerőszakolta lányát. A kislány nem mert tiltakozni, mert a férfi megfenyegette őt, végül azonban mégis elmondta a történteket nevelőanyjának, aki értesítette a gyámhatóságot.

A vádlott és első feleségének húga között nagyon bensőséges kapcsolat alakult ki, a lány, különösen édesapja halála után, pótapaként tekintett a vádlottra, akihez feltétetlen bizalommal fordult. A férfi 2006 nyarán három-négy alkalommal, a gyerek tiltakozása ellenére, fajtalankodott akkor 13 éves lánnyal is, aki a szünidőben a férfinál nyaralt. A vádlott az eljárás során és a tárgyaláson is tagadta bűnösségét, írja az MTI.