A hozzátartozók szerint a győri kórház ügyeletes orvosa hibázott, amikor az este a kórházba szállított Kerekes Tibornét csak másnap reggelre írta ki műtétre, szerintük az ügyeletes orvos részeg volt, és ezért hozott rossz döntést. A műtétre nem kerülhetett sor, mert az asszony reggelre meghalt. A család kérésére megszondáztatták az orvost, így a kórház által elrendelt belső vizsgálat jegyzőkönyvéhez azt is hozzácsatolták.

Az ötvenöt éves kórházi nőt nemrég a soproni kórházban ápolták, ott derült ki, hogy hátsó fali szívinfarktusa van. A beszállítást követően 12 órával később mentőautóval a győri kórházba szállították át. A hozzátartozóknak feltűnt, hogy az ügyeletes orvos összefüggéstelenül beszél, és nem tud döntést hozni. Keresztes Tibornét csak másnap reggelre írta ki az orvos szívkatéteres műtétre, amire már nem kerülhetett sor, mert az asszony reggelre meghalt.

A család követelte a biztonsági szolgálattól, hogy szondáztassák meg az orvost, ezt meg is történt. Így két szondát is a jegyzőkönyvhöz mellékeltek a biztonságiak, ezek a kórház páncélszekrényében vannak. Az asszony férje feljelentést tett a rendőrségen, a kórházban pedig belső vizsgálat indult. Dr. Varga Gábor főigazgató zéró toleranciát hirdetett, folyamatosan ellenőrizni fogják az orvosokat munkaidő alatt.