A 21 éves fiú beismerő vallomást tett, ugyanakkor azt tagadta, hogy előre kitervelte volna nagyanyja gyilkosságát. Elmondása szerint, kedden abban a hitben mentek 17 éves, állapotos barátnőjével nagymamája házába a pénzért, hogy az idős asszony nem lesz otthon. A pár 60 ezer forintot tudott elhozni a házból.

A fiú barátnőjével érkezett a házba, de a lány nem tudott semmit az erőszakról, ugyanis a kapuban figyelt, amíg a fiú egy ácskapoccsal felfeszítette az ajtót és betört a házba. Az unoka először kézzel fojtogatni kezdte nagymamáját, majd egy járóbotot is használt a dulakodás alatt, többször fejen és nyakon ütötte, Ezután kutatni kezdett egy táskában, és meg is találta az asszony nyugdíját. Mivel az asszony ekkor még hörgött, a bottal addig szorította a nyakát, amíg meg nem halt, írja a Független Hírügynökség. A pár 60 ezer forintot vitt el a házból.

„Személyesen ismertem a fiatal férfit, úgy tudom ácsnak tanult, de ott hagyta az iskolát. A fiú értett a szakmájához, nálunk is dolgozott, udvarias, tisztelettudó fiú volt” nyilatkozta egy helybéli a Somogy Megyei Online-nak. A fiatal pár a helybéliek szerint egy albérletben, nagyon nehéz körülmények között élt, állításuk szerint sem a fiú szülei, sem a nagymama nem engedte meg, hogy odaköltözhessenek hozzájuk.

A fiúnak előzetes letartóztatásban van nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, állapotos barátnőjét lopással gyanúsítják, mivel állítólag nem is tudott arról, hogy barátja megölte nagyanyját.