Szerda késő délután a járőröző rendőrük bukkantak rá Bruma Róbertre Csíkszereda utcáin, aki meztelenül sétált, fennhangon olvasva egy bibliából. A rendőrökkel személytelen hangnemben közölte: azért vetette le ruháit, hogy megtisztulhasson, ugyanis megölte az anyját, mivel "ezt tanácsolta az Úr." - jelentette a Független Hírügynökség.

A férfi lakására kiszállt rendőrök elborzadtak a látványtól. Orbán Éva, a 60 éves édesanya a padlón feküdt, egy vérrel áztatott lepedőbe csavarva, mellette egy véres konyhakés hevert. Teste minden részét késszúrás nyomai borították. A Hargita megyei rendőrök és ügyészek először szembesültek ilyen kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal. "196 szúrást számoltunk össze. A fiú kitépte az asszony nyelvét, összeroppantotta a nyakcsigolyáját, és széjjelzúzta egyik ujját" - számolt be a kivizsgálást vezető ügyész.

Az elvált tanárnő egyedül nevelte fel fiát. Korábban a csíkszeredai Kájoni János Iskolaközpontban oktatott, onnan ment nyugdíjba. Volt tanárkollégái döbbenten vették tudomásul a hírt. Állításuk szerint egykori kolléganőjük büszke volt fiára, akivel tudomásuk szerint harmonikus volt a kapcsolata. A tanáriban gyertyát gyújtottak kolléganőjük emlékére.

Bartolf Hedvig főtanfelügyelő kiegyensúlyozott nőnek ismerte az asszonyt, aki megfelelő nevelésben részesítette a fiát, ezért is találja megdöbbentőnek a gyilkosságot. A tanfelügyelő ugyanakkor tanára is volt az anyjával végző férfinak a Márton Áron Kollégiumban. "Csendes gyereknek ismertem, aki nem tűnt ki az eredményeivel, viselkedése pedig nem utalt arra, hogy problémái lennének" - magyarázta Bartolf Hedvig.

A jelenleg előzetes letartóztatásba helyezett, eddig fordítóként dolgozó Bruma Róbertet különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik. Az ügyészek javaslatára azonban pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, ugyanis meggyőződésük, hogy elborult elmével követte el a szörnyű gyilkosságot, melynek okait egyelőre nem ismerik.