Enyhítette a Baranya Megyei Bíróság a mohácsi komptragédia ügyében az apa büntetését. Az eredetileg egy év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést, két évre csökkentették.

Még 2007. január 3-án a mohácsi kompkikötőnél gurult a jéghideg Dunába a család kocsija, amiben a szülők benne hagyták a két gyereküket, amíg kiszálltak jegyet venni. A gyerekek az autóval együtt a vízbe merültek és megfulladtak.

Az első fokú tárgyaláson ítélet szerint az apa volt a felelős a két gyerekének a haláláért, és ezért egy év fogházbüntetésre ítélték az apát, de a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. Azonban az apa felmentésért fellebbezett. Másodfokon a háromfős bírói testület megalapozottnak találta a bíróság bizonyítási eljárását, valamint az ítéletét, ezért az apa és a védőjének keresetét elutasította és helybenhagyta az egyéves fogházbüntetést. A három éves próbaidőt viszont két évre csökkentette, mivel az apának egy hétéves, és egy két hónapos fiúgyermek eltartásáról kell gondoskodnia. A családnak ugyanis áprilisban újabb fiúgyermeke született, írja a Független Hírügynökség.