Nem emberé a hatodik láb a kanadai partoknál

bry
2008.06.20. 10:33

Állaté volt a hatodik láb, amelyet a Brit Columbia egyik partszakaszán korábban fellelt öt emberi láb után első pillantásra szintén emberi maradványnak könyveltek el.

Az illetékes halottkémi hivatal csütörtökön bejelentette, hogy a sportcipőbe bújtatott emberi lábnak vélt maradvány, amelyet szerdán találtak meg a Vancouverhez közeli Georgia-szorosnál, nem embertől származott: valamilyen állat lábszárcsontját azonosították az edzőcipőben.
A rendőri szóvivő figyelmeztetet, hogy akárki eszelte ki ezt az otromba tréfát, komoly büntetésre számíthat, és elképesztőnek tartotta, hogy valaki ilyen érzéketlen legyen, mikor annyi eltűnt családtagja után kutató família várja remegve, hogy vajon nem az ő hozzátartozójára bukkantak-e.
Az elmúlt egy év alatt összesen öt emberi láb vetődött partra egy néhány mérföldes kanadai partszakaszon belül. Az utolsót éppen hétfőn. A vizsgálatok eddig csupán azt tudták kideríteni, hogy a lábak mind más ember maradványai voltak, és feltehetőleg maguktól váltak le a régóta vízben hányódó testekről. Egy elmélet szerint a könnyű sportcipők miatt nem merültek el a végtagok, és tudtak kisodródni a partra.