Belefojtotta magát egy vödör vízbe a gyilkos macedón újságíró

bry
2008.06.23. 13:20

Öngyilkos lett a cellájában az a macedón újságíró, aki több idős nőt kegyetlenül megölt, majd bűncselekményeiről szenzációs tudósításokat írt lapjának.
Vlado Tanevski egy vizesvödörbe fojtotta magát, közölte a macedón rendőrség szóvivője, aki szerint nem találtak olyan jelet, amely azt mutatná, hogy erőszak történt.

Az újságíróról a hétvégén bebizonyosodott, hogy megölt két 65 éves nőt, miután megerőszakolta és kegyetlenül bántalmazta őket. A rendőrség még két - egy 56 egy 79 éves - nő megölésével is gyanúsította, miután a házában és gépkocsijában a bűnösségét valószínűsítő bizonyítékokat találtak.
A tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerőszakolt, összevert, műanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekről. Mindig jól értesült volt, részletes beszámolókat írt a gyilkosságokról. Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is írt tudósításaiban, amelyekről vagy a nyomozók se tudtak, vagy ha igen, akkor nem közölték a nyilvánossággal.

A vizsgálatot végző nyomozók utaltak rá, hogy Vlado Tanevskinek nagyon rossz volt a viszonya idős, takarítónőként dolgozó anyjával. Bizonyított és feltételezett - az anyjához hasonlóan idős - áldozatai is mind takarítónők voltak, s olyan közintézményekben dolgoztak, amelyeket munkája során többször felkeresett, írja az MTI.