Gyújtogatással végződött egy szelet szalonna miatt kitört vita a hétvégén a Komárom-Esztergom megyei Táton. Egy férfi azért gyújtott fel egy épületet munkáltatójánál, mert zokon vette, hogy főnöke elküldte egy elcsent szalonnacsík miatt.

A középkorú férfi egy cég mogyorósi lovardájában dolgozott alkalmi munkásként. Az egész napos pakolástól estére megéhezett és vágott egy szeletet munkáltatója szalonnájából. A főnök azonban ezen úgy feldühödött, hogy hazazavarta a vendégmunkást.

A férfi viszont ezt nem hagyta annyiban és gyalog indult el munkáltatója táti telephelyére. Mivel ott senkit sem talált, először elvitt a házból két nagy értékű munkagépet. Ezzel azonban még nem érte be és inkább visszamászott az épület padlására, ahol felgyújtotta a tetőfóliát és a szigetelőanyagot. Az épület teteje teljesen leégett, a kár eléri a másfélmillió forintot.

Az esztergomi rendőrök a gyújtogatót őrizetbe vették és nagy értékre elkövetett rongálás és lopás miatt indítottak ellene eljárást, írja a Független Hírügynökség.