Tíz újvidéki és környékbeli csecsemő betegedett meg a hétvégén szalmonellával fertőzött teakészítménytől. Két gyerek kórházi gyógykezelésre szorult. A terméket visszavonták a gyógyszertárakból. A felelősséget pedig egymásra hárítják a gyártók és az ellenőrök.

Hivatalosan nem tették közzé, hogy ki állította elő a fertőzött teát. A szerbiai egészségügyi felügyelőség és az Egészségvédelmi Intézet a törvényre hivatkoznak, miszerint addig nem közölhetik a gyártó nevét, amíg el nem végzik a megismételt vizsgálatot. Úgy gondolják, nem is sürgős, mert a terméket már kivonták a forgalomból.
A szülők szerint azonban mielőbb tudnia kell a kisgyermekes családoknak, hogy melyik az a tea, amelynek veszélyes a fogyasztása, nehogy abból adjanak gyereküknek. A beba.com internetes oldal az előírással nem törődve a szülők és a gyermekek érdekében ismertette, hogy a szalmonellás tea a dél-szerbiai Leszkovacból érkezett, gyártója pedig a Zdravlje gyógyszergyár.
A szerb médiumok úgy tudják, hogy az elemzések szerint nemcsak szalmonellát, hanem igen veszélyes Escherichia coli baktériumot is találtak a minták negyven százalékában.