Kiraboltak egy pénzintézetet szerda délután Újpesten. 15 óra 30 perc körüli időben az ismeretlen elkövető a Budapest IV., Árpád úti bevásárlóközpontban található pénzintézetbe bement. A férfi napszemüvegben várakozott, sorszámot húzott, majd amikor rá került a sor, a pultnál fegyvert húzott elő és pénzt követelt. Miután a pénzt részére átadták, a helyszínről elmenekült.
A BRFK tudomása szerint a férfi a bank biztonsági őrét is lefegyverezte, majd a pénzzel együtt távozott az épületből. Lövés, személyi sérülés nem történt, a rendőrség nagy erőkkel megkezdte az elkövető keresését. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi I. Főosztály Rablási Osztálya eljárást indított rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Az elkövetőről a pénzintézet biztonsági kamerája felvételt készített. A képen látható férfi 25-30 év körüli, átlagos testalkatú 170-175 centiméter magas, feltűnően fehérbőrű, haja barna színű, vállig érő. Az elkövetéskor fehér színű inget és drapp színű szövetnadrágot viselt.