Döntött szerdán az esküdtszék az utóbbi idők egyik legszörnyűbb kettős gyilkossági ügyében az amerikai Woburn városának bíróságán. Az esküdtek bűnösnek találták a 29 éves brit Neil Entwistle-t, aki a vád szerint 2006 januárjában, otthonukban agyonlőtte 27 éves feleségét és 9 hónapos kislányát.

A férfi az előző év szeptemberében felesége szüleinek házából lopta el a fegyvert, amivel aztán végzett Rachel-lel és a kislányával, Lilliannal. Az esküdtek bizonyítottnak találták, hogy a férfi hidegvérrel ölte meg őket, majd az egyik ügyész megfogalmazása szerint perverz módon a gyilkosságot követően az interneten prostituáltat keresett magának. Nem sokkal később Londonba utazott, ahol aztán kéjhögyekkel szórakozott. A gyilkosság felfedezése után az amerikai hatóságok a nyomába eredtek, így tudták meg, hogy a férfi Londonba utazott. A Scotland Yard nyomozói 2006. februárjában fogták el a londoni metróban, később pedig a brit hatóságok kiadták őt az Egyesült Államoknak.

Az ügyészek a nyomozás során összegyűjtött adatok alapján megállapították, hogy a férfi szex-, pénz- és erőszakmániás. Entwistle-t, aki érzéketlenül fogadta az esküdtszék döntését, valószínűleg életfogytiglani börtönre ítéli majd a bíró. (FH)