Kétszázszor riasztották viharkárok miatt a tűzoltókat

bry
2008.06.27. 10:10

Összesen mintegy kétszáz esetben riasztották viharkárok miatt a tűzoltókat országszerte csütörtök este és péntekre virradó éjszaka. A vihar főleg az ország északi megyéiben, valamint a Közép-Dunántúlon okozott károkat. Legtöbbször tetőkárok, fakidőlések és vízkárok miatt kérték a tűzoltók segítségét, személyi sérülésekről nem érkezett jelentés.

Sátoraljaújhelyen csütörtök este felhőszakadás és jégeső okozott károkat, a vihar mintegy százötven házat megrongált és 47 embernek kellett elhagynia otthonát. A vihar letépte egy épülő bevásárlóközpont tetejét, megsérült a helyi gimnázium tetőszerkezete, sőt volt olyan ház is, amelynek a tetejét letépte a vihar és átdobta a szomszéd kertbe. Egy aluljárót két méter magasan elöntött a víz, rengeteg fát gyökeresen gyökerestől kicsavart a szél, írja a Borsod Online.

Pécsett a viharos szél és a jégeső okozott károkat, a letört ágak és a diónyi nagyságú jégdrabok több autóban is kárt tettek. A vihar miatt a pécsi belváros egy része áram nélkül maradt a hajnali órákban. Az áramszolgáltató munkásai reggelre tudták kijavítani a hibákat, írja a baon.hu.

A Fejér megyei Tácon egy családi ház tetőtérébe csapott be a villám péntek hajnalban. A tetőtér kiégett, a ház lakói a szomszédoknál töltötték az éjszakát.

A Pest megyei Csomádon szintén villám csapott egy családi házba az éjszaka, de a lakóknak nem kellett elhagyniuk a házat, mert a tűz nem volt jelentős, írja az MTI.