Tizenegy év börtönre ítéltek az Egyesült Államokban egy milliomosnőt, aki a villájában éveken keresztül rabszolgasorban tartotta és brutális eszközökkel kényszerítette munkára két indonéziai cselédjét. Az áldozatok a bíróságon elmondták, hogy az ugyancsak indonéziai származású "munkaadójuk", Varsha Sabhnani seprűvel és esernyővel ütlegelte, késsel szurkálta, sőt olykor lépcsőzéssel és hideg zuhannyal büntette őket, ha reggel elaludtak vagy a szemétből élelmet loptak maguknak.

Az egyik nő 2002-ben érkezett a Sabhnani-házba, a másik három évvel később. Mindkettejüktől azonnal elvették igazolványaikat, és bezárták őket a házba. A nők indonéziai családjai havonta 100 dollárt kaptak, így az áldozatul esett háztartási alkalmazottakat rokonaik sem keresték az évek során. Egyiküknek végül 2007 májusában sikerült megszökni, és értesíteni a hatóságokat.

A 46 éves nőt a börtönben letöltendő 11 éven kívül három év felfüggesztett szabadságvesztésre és 25 ezer dolláros bírság megfizetésére ítélték. A bíróság Sabhnani indiai születésű férjét is bűnösnek találta abban a tekintetben, hogy tudott az otthonában folyó bűncselekményekről és maga is igénybe vette a két házvezetőnő szolgáltatásait. Az ő ügyében később hirdetnek ítéletet, de várhatóan sokkal rövidebb börtönbüntetést fog kapni, írja az MTI.