Tizenhatan sebesültek meg vasárnap Franciaország dél-keleti részén egy katonai bemutatón. A sérüléseket az okozta, hogy a lőgyakorlaton két katona, egyelőre nem tudni, hogy miért, vaktöltények helyett éles lőszert használt. A BBC információi szerint a sebesültek közül négyen, köztük egy gyerek, kritikus állapotban vannak.

A francia védelmi minisztérium közlése szerint a baleset Franciaország dél-keleti részén, Aude megyében, Carcassone közelében, a hadsereg egyik laktanyájában történt. Egy deszantos alakulat harci bemutatóján túsz-szabadítási módszereket szemléltettek. A sérüléseket okozó lövéseket két katona adta le, mindkettőjüket őrizetbe vették. Az ügyben vizsgálatot indítottak, miután egyelőre nem tisztázott, hogy a katonák miért használtak rossz, illetve éles lőszert.

A szemtanúk szerint a katonai gyakorlat résztvevői a bemutatón egymás után ötször is sikeresen szemléltették, hogy kell kiszabadítani túszokat. A hatodik alkalomnál azonban a szemtanúk éles lövések hangjait vélték hallani, ezért sokan azonnal a földre vetődtek, írja a Független Hírügynökség.