horoszkóp

Újabb Molotov-koktélos támadás egy meleg szórakozóhely ellen

2008.07.03. 11:42

Két Molotov-koktélt dobtak ismeretlenek egy józsefvárosi fitness szalon előterébe - erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Korábban a pride.hu számolt be a támadásról és leszögezték: egy melegek által látogatott szauna volt a célpont. Egy hete már hasonló támadás ért egy meleg szórakozóhelyet is, a két ügyet a rendőrök együtt vizsgálják. Az egyik üveg a padlón összetört és a benne lévő folyadék lángra kapott, a tüzet a szalon alkalmazottja oltotta el egy poroltóval. A másik üveg nem tört össze és tüzet sem okozott. Az ott dolgozó azt mondta a rendőröknek, hogy a szalon bejárata előtt talált még egy folyadékkal töltött palackot és egy üveg széttört nyakát, ezek azonban semmiféle kárt nem okoztak. A támadás közben senki sem sérült meg - szögezte le közleményében a BRFK.
A tűzoltók is megvizsgálták a Molotov-koktélokat és azt állapították meg, hogy közveszélyről nem volt szó. A rendőrségi eljárás rongálás miatt indult meg.
A támadásról korábban a pride.hu számolt be. Leszögezték, hogy egy melegek által látogatott szaunáról van szó. A szalont egyébként korábban telefonon előre figyelmeztették a Molotov-koktélokról, ezért tartottak ott több poroltót is.
Múlt pénteken hajnalban az V. kerületben is Molotov-koktélt dobtak egy meleg szórakozóhelyre. A hasonlóság miatt ezért ezt a mostani esetet is a belvárosi rendőrök vizsgálják majd.
A kedden megnyitott 13. Leszbikus, Meleg Biszexuális és Transznemű Fesztiválhoz tartozó, szombati, Meleg Méltóság Menet nevű felvonulást több szélsőséges internetes portálon is megfenyegették. A Független Hírügynökség információi szerint a molotov-koktélos támadások is részei ennek a fenyegetés-sorozatnak. (FH)