Nagy Lajos, alsószentiváni polgármestert még júnus 7-én, egy horgászversenyen verték meg quadosok mert a település vezetője körültekintőbb közlekedésre intette őket. A polgármester a veréstől eszméletét vesztette és bordája is eltörött. Nyomozás még mindig nem indult, mert az ügyészség egy hónap alatt sem tudta eldönteni, melyik rendőrkapitányság dolgozzon az ügyön.

A polgármester egy horgászversenyen megjelenő quadosokat figyelmeztett, hogy óvatosabban közlekedjenek, mert a rendezvényen sok gyerek is volt. Arra is felhívta a figyelmüket, hogy a terület tájvédelmi körzet és kérte, hogy a járművekkel ne szántsák fel a talajt. Később elromlott az időjárás, sokan hazamentek, ekkor lépett oda hozzá az egyik figyelmeztetett terepmotoros barátja. A fiatalember azt mondta neki: " aki a barátomba beleköt, az az ellenségem", és már ütött is.

 

Nyomozás egyelőre még nincs, mert elfogultság miatt az illetékes Sárbogárdi Rendőrkapitányságról áthelyezték az ügyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. Az áthelyezéssel kapcsolatban azonban kifogással éltek, az ügyészség egyelőre nem döntötte el, kihez kerül az ügy, írja a Független Hírügynökség.