Az MTI információi szerint rendőri intézkedésre került sor az Oktogonnál a melegfelvonulás ellenzőivel szemben szombaton, egy időben a bejelentett demonstrációk kezdetével. A rendőrök könnygázt vetettek be, az ellentüntetőket az Aradi utca felé szorították, a villamosok az Oktogon előtt vesztegelnek.

Felgyújtottak egy rendőrségi kisbuszt Budapesten, az Oktogonnál a melegfelvonulás ellentüntetői. A gyújtogatás miatt három embert, összesen pedig tíz embert állítottak elő.

A Meleg Méltóság Menete az Erzsébet térről rohamrendőrök és teherautók sorfala között halad a Városliget irányába. Mintegy másfél ezer ember vesz részt a felvonulásban. A kamionokról zene szól, mögöttük mennek transzparensekkel és szivárványszínű zászlókkal a másságukat nyíltan vállalók és szimpatizánsaik.

Folyamatosan dobálják üvegekkel, petárdákkal, kövekkel, tojásokkal és sörös dobozokkal a melegek felvonulását az Andrássy út két oldalán álló ellentüntetők, több embert eltaláltak.

A Liszt Ferenc téren nagyjából 100-200, árpádsávos zászlókkal megjelent ellentüntető várja a menetet. Szintén elindult a melegek felvonulása ellen tiltakozók menete az '56-osok teréről. A néhány száz tüntető némelyikének csomagjait átvizsgálták a rendőrök.

Molotov-koktélokkal támadják a rendőröket a Hősök terénél.

A Kodály köröndnél találkozott a Meleg Méltóság Menet és az egyik, az Andrássy út szervízútján, a melegekkel szemben, a kordon túloldalán vonuló ellentüntetők csapata. A menettel szemben, a szervízúton érkező demonstrációt Tomcat, a szélsőséges nézeteiről ismert blogger szervezte. A két menet a Kodály körönd két oldalán kerülte el egymást, komolyabb incidens nem történt. A Meleg Méltóság Menet a Hősök tere felé tart, ahol rendőrsorfal várja őket, illetve egy több tucat emberből álló csoport, akik közül többen a tér környékének díszburkolatát szedik fel, írja a Független Hírügynökség.

Több tucat ember a díszburkolat darabjaival, palackokkal, füstfáklyákkal kezdte dobálni a Meleg Méltóság Menetet biztosító rendőröket. A rendőrök többszöri felszólítás után, negyed hatkor vízágyúkkal megindultak a tüntetők felé. A rendőrök ismét könnygázt vetettek be, míg a szétszaladó ellentüntetők folyamatosan dobálták őket. A rohamrendőrök elfoglalták a Hősök terét, a Városligeti tó felett átívelő hídnál már a vízágyút és könnygáz-gránátokat is használták.

Összecsaptak a rendőrök és a Meleg Méltóság Menet elleni tüntetők a Városligeti tó felett átívelő hídon. A rendőröket nagy darabokra széttört kövekkel dobálják folyamatosan. Amikor a dobálók közelebb kerülnek a rendőrökhöz, a sorfal mögül tucatnyi egyenruhás ront elő és elfogják a rendbontót. A rendőrsorfal egyébként már előrenyomult a Városliget M3-as felőli széléhez. Több csapat rendőr a ligetbe is behatolt, mert a zavargók egy része a fák között keres búvóhelyet.

A Városligeti tónál fél hat után már feloszlatták a rendőrök a dobálózó tömeget, de fél hét előtt újabb maszkos, félmeztelen fiatalemberekből álló csoport jelent meg a Városligeti fasornál. A Meleg Méltóság Menet résztvevői erős rendőri biztosítás mellett a felvonulás utáni további rendezvényeiket tartják az '56-osok terén. Tölük alig száz méterre jelent meg egy körülbelül 50 fős csoport és kukákból, szelektív-hulladékgyűjtő konténerekből barikádot építettek. A rohamrendőrök közeledtére eltűntek. A csoport kiment az Andrássy útra, ahol a Munkácsy Mihály utcánál feldöntötték a sugárút teljes hosszában felállított kordont, ami dominóként dőlt össze.