Megverték Horn Gábort, az SZDSZ ügyvivőjét a szombati melegfelvonulás után. A politikust három férfi támadta meg a Városligetben, az állkapcsán sérült meg könnyebben, a rendőrök automatikusan eljárást indítottak a támadók ellen.

 

Horn Gábor a Független Hírügynökségnek azt mondta: a szombati atrocitások ellen csak úgy lehet fellépni, ha a tömegek kiállnak az emberi jogokért és megmutatják: Magyarország nem ilyen.

 

Három suhanc támadt rá a szabad demokrata politikusra. Először köpködték, majd később meg is ütötték. Orvoshoz egyelőre nem ment, mint mondta, annyira nem súlyos a helyzet.

 

A politikus szerint a szombati erőszakos demonstrálók legfeljebb 2 hónapot, vagy 50 ezer forint bírságot kaphatnak, ennek pedig nincs visszatartó ereje. Példaként említette, hogy Európa más országaiban, vagy az Egyesült Államokban nem fordulhatna elő hasonló szituáció. Horn Gábor elmondta: arra lenne a legnagyobb szükség, hogy a többség kiálljon a kisebbségek védelmében, és Budapest együtt mutatná meg a rendbontóknak, hogy ez a város nem ilyen.