A szombati melegfelvonulás résztvevőit tojással megdobálók és emiatt őrizetbe vettek közül egy férfi ellen megszüntette az eljárást a bíróság, a másik férfit 66 ezer forint bírságra büntette. A határozatok jogerősek, azok ellen fellebbezni nem lehet.

Nem sokkal egy óra után a bíróság döntött a hét, gyorsított tárgyaláson résztvevő garázda körül a harmadik fiatalemberről. Az eljárást megszüntették. A fiatalember két tojást dobott el, a nála lévő másik harmincat a rendőrök elkobozták. A másik tárgyalóteremben egy rendzavarás miatt a bíróság elé állított fiatalemberre 36 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Az ötödik fiatalember ügyében délután négy óra előtt mondták ki az ítéletet: a férfit 40 ezer forintra büntették, amiből 6 ezer forintot az őrizetben töltött három nap miatt elengedtek. A férfi a többiekhez hasonlóan tojást dobált. Azzal védekezett, hogy úgy tudta, jogszerű a tojásdobálás.A hatodik férfi ellen eredetileg is garázdaság miatt indult eljárás, szintén tojást dobált. Ezt az eljárást a bíróság megszüntette.

Kedden reggel gyorsított eljárásban kedődött a per a bíróságon annak a hét embernek az ügyében, akiket szombaton, a Meleg Büszkeség Menetének napján fogtak el a rendőrök. A tárgyalások két teremben párhuzamosan zajlanak, írja a Független Hírügynökség.