horoszkóp

Felrobbant egy gázpalack a Hegyalja fesztiválon

bry
2008.07.11. 10:10

Két fiatal sérült meg, amikor sátorukban felrobbant egy kemping gázpalack, péntek hajnalban a rakamazi Hegyalja fesztiválon. A 16-17 éves budapesti fiú és lány súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A robbanást valószínűleg egy égő szúnyogriasztó mécses okozhatta, írja a Független Hírügynökség.

A szervezők közleménye szerint a balesetet egy mini, gázzal működő kempingfőző okozta, melynek bevitelét szigorúan tiltja a fesztivál házirendje, nagy valószínűséggel becsempészték azt a kempingbe. A sajnálatos eset úgy történt, hogy a zárt sátoron belül a minifőző szivárogni kezdett, a tulajdonosok ennek ellenére nyílt lángot használtak.

 

A fesztivál közelben tartózkodó egészségügyi szolgálatot maguk keresték meg, melynek munkatársai rögtön ellátták őket. A fiatal lányt és a fiút a Nyíregyházi Kórházba szállították, ahol szakszerű ellátásban részesültek. Állapotuk kielégítő.

 

A Hegyalja Fesztivál gyógyulást kíván a fiatal párnak, egyben a szervezők kijelentik: nem felelősek a balesetért, hiszen a fiatalok több ponton megsértették a tábor házirendjét, mely elérhető a rendezvény honlapján, illetve a fesztivállátogatókhoz eljuttatott műsorfüzetben is. Azt, hogy miként kerülhetett be a kemping gázfőző, még vizsgálják.