Tűzszerész feladat végrehajtása közben életét vesztette egy magyar katona Afganisztánban szombat délután. A Baghlan Tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport tűzszerész részlege feladatvégrehajtásra vonult ki a Kunduz városba vezető útra, amikor - eddig tisztázatlan körülmények között - robbanás történt, melynek következtében a magyar tűzszerész életét vesztette - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében.
Szekeres Imre honvédelmi miniszter utasította Havril András vezérezredest, a Honvédelmi Minisztérium Honvéd Vezérkar főnökét, hogy különleges vizsgálóbizottságot hozzon létre. A honvédelmi miniszter indokoltnak tartja, hogy a bizottságot a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága vezesse, megfelelő szakemberek bevonásával. A bizottság haladéktalanul, az első légi híddal Afganisztánba utazik. A vezérkari főnök Benkő Tibor vezérőrnagyot, MH ÖHP parancsok-helyettest bízta meg a vizsgálat vezetésével. Szekeres Imre honvédelmi miniszter vidéki programját megszakítva Budapestre utazik, hogy beszéljen a magyar alakulat parancsnokával. A honvédelmi miniszter tájékoztatta a balesetről a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét.
Június 10-én is meghalt egy magyar tűzszerész Afganisztánban egy házilag készített bomba hatástalanítása közben. (Független Hírügynökség)