Csaknem 150-szer kérték már a tűzoltók segítségét hétfő reggel óta főként az ország középső részén végigsöprő vihar miatt. Leginkább kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk, de akadt olyan eset is, amikor villámcsapás utáni tüzet kellett eloltaniuk. A legtöbb riasztást hétfő reggel óta Pest megyében kapták a tűzoltók, összesen 50 helyre kellett kivonulniuk. Túlnyomó többségében az erős szél miatt kidőlt fák vagy leszakadt faágak eltávolításában kellett segíteniük, illetve a pincékbe befolyt vizet szivattyúzták ki. A legtöbb hívás Ráckeve és Monor térségéből érkezett, utóbbi városban még a szabadnapos tűzoltókat is be kellett rendelni.
Somogy megyében is 20 felett volt a riasztások száma, ezek hasonlóak voltak. A vihar elsősorban a Balaton déli partját, Siófokot és Balatonboglárt érintette. Balatonlellén a móló sétányon az üzletsorra is befolyt a víz, ez több éttermet is érint.
Veszprém megyében a fakidőlések és vízszivatások mellett a más munkájuk is akadt a tűzoltóknak, Pécselyen és Balatoncsicsón ugyanis egy-egy nyaralóba villám csapott. Senkinek sem esett baja, a tüzet gyorsan eloltották.
Fejér megyében Soponyán történt két komolyabb eset: egy autóbusznak csapódott egy leszakadt felsővezeték, illetve egy ház tetejére a nagy széltől rádőlt a kémény. Itt sem sérült meg senki, írja a Független Hírügynökség.