Elvágták a nyakát, majd bowling golyónak használták egy ausztrál tinédzser fejét, miután előtte 133 késszúrással megölték, mondta el David Meredith ügyész szerdán, egy ausztrál bíróság előtt, a borzalmas gyilkossággal kapcsolatos vádbeszédében. A gyanúsított 28 éves férfi tagadja bűnösségét.

 

Az ügyész elmondta, hogy "James Patrick Roughan és barátja, a 24 éves Christopher Jones azután gyilkolta meg a fiút, hogy Roughan otthonában ivászat közben összeszólalkoztak." Meredith szerint több tanú elmondása alapján a két fiatalember később dicsekedett tettével. Az ügyben három vádlottat már elítéltek amiért segítettek a lefejezett test eltüntetésében.

 

A 17 éves Morgan Jay Shepherd fejnélküli holttestét még 2005 márciusában találták meg Brisbane közelében elásva. A gyanúsított Patrick Roughan korábban bűnsegédnek vallotta magát, azonban ezt az ügyészek elutasították, és gyilkosság ügyében folytatták tovább az eljárást. Az ügyész szerint a túlzott alkoholmennyiség fűtötte a rettenetes gyilkosság két elkövetőjét, és nem volt egyéb indítékuk.