Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte kedden a "fekete özvegyként" elhíresült asszonypárt az ügyben eljáró Los Angeles-i bíróság. A két, hetvenes éveiben járó amerikai nőt hajléktalanok meggyilkolásával és biztosítási csalással vádolták.
A vád szerint a 77 éves Helen Golay és 75 éves társa, Olga Rutterschmidt meggyilkolt két hajléktalan férfit, majd összesen 2,8 millió dollárnyi (409 millió forint) életbiztosítási összeget vett fel haláluk után. A két asszonyt már áprilisban bűnösnek találta az esküdtszék. A mostani, jogerős ítélet szerint a két idős hölgy élete hátralévő napjait rács mögött tölti.
A médiában csak "fekete özvegyként" emlegetett páros volt felelős az ítélet szerint a 73 éves Paul Vados 1999-ben bekövetkezett haláláért, valamint Kenneth McDavid 2005-ben történt meggyilkolásáért. Mindkét hajléktalan férfit, akik nevére előzőleg nagy összegű életbiztosítást kötöttek, egy Los Angeles-i utcán ütötték el. Az asszonyokat, akik két évtizede barátok, 2006-ban vették őrizetbe, miután az egyik áldozat DNS-ét kimutatták egy hozzájuk köthető autó alvázán, írja a Független Hírügynökség.